Vrouwen- en Meidenvoetbal

UVV’40 is een club waarbij plezier in voetbal voorop staat. En dat geld zeker voor meiden. Gezellig samen trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen tegen andere teams. Bij UVV'40 heb je wat te kiezen, lekker bij de meiden of stoer tussen de jongens. Wat jij wil.

Meiden bij de meiden
Bij UVV'40 kan je vanaf je 7de jaar met meiden voetballen. We hanteren geen wachtlijst, maar het kan zijn dat je even geduld moet hebben met het spelen van wedstrijden. Vanaf geboortejaar 2012 kan je starten als trainingslid bij het jongste meidenteam, de MO9. In alle leeftijdsgroepen kunnen spelers nog aansluiten.  

We bieden voorjaar 2020 de volgende teams:
 • JO9-5M (MO9-1) zestal (2011/2012)
 • MO11-1 achttal (2009)
 • MO11-2 achttal (2010)
 • MO13-1 elftal (2007/2008)
 • MO15-1 elftal (2004/2005/2006)
 • MO15-2 achttal (2004/2005/2006)
In de onderbouw (MO9, MO11) is er een nauwe samenwerking met de JO teams, onder andere door deelname in de UVV’40 voetbalschool. Op deze wijze krijgen alle UVV’40 leden, meiden en jongens, selectieteam of regulier, via hun eigen team gedegen voetbalonderwijs van gediplomeerde trainers.

Gemengd met jongens
Als je wil kan je al vanaf je 5de jaar (geboortejaar 2014) op voetbal, zie ook de pagina minipupillen. UVV'40 promoot gemengd voetballen in de JO6 trainingsgroep voor meiden (20013/2014). Dit in aansluiting op de visie vrouwenvoetbal van de KNVB. Wanneer vanaf de jongste jeugd wordt gestart met gemengd voetbal, wordt dit voor kinderen, trainers en ouders heel normaal. Met als bijkomend voordeel dat het de integratie van meiden en vrouwen in het gehele voetballandschap bevordert.

Na de JO6 kan je voetballen in de JO7 (viertal), gevolgd door de JO8/9/10 (zestal) en JO11/12 (achttallen). Ook meiden, die later ontdekken (MO11) dat ze meer dan gemiddeld ambitie hebben, worden aangemoedigd om gemengd te gaan spelen. Als je naast ambitie ook uitzonderlijk talent hebt zullen we in samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TC) bezien of je in aanmerking komt voor een jeugd selectie/ambitieteam. In het komende seizoen hebben we een record aantal van 7 gemengde teams bij de jeugd, van de JO8-1 tot aan de JO15-2. Deze teams zijn te herkennen aan de toevoeging G. Bij UVV'40 kan je lang gemengd voetballen (tot en met JO17). Daarna stroom je door naar de (op te richten) Vrouwenselectie.

Ambities en nieuwe ontwikkelingen
UVV'40 heeft grote ambities met vrouwen- en meidenvoetbal:
 • We stimuleren meiden om zo vroeg mogelijk te starten met voetballen, vanaf 5 jaar. Op deze leeftijd promoten we gemengd voetballen.
 • Alle teams O6 tm O12 trainen 1 x per week in de UVV'40 Voetbalschool. Daarnaast kan men nog optioneel een teamtraining doen (veelal met hulp van ouders) en/of trainen bij UVV'40 Talent Academy op vrijdagmiddag (tegen betaling) of op donderdag bij de extra OBA meidentrainingen bij PCP.
 • We investeren in goede hoofdtrainers op junioren- en damesteams om speelsters voor het voetbal te behouden
 • We organiseren extra activiteiten, zoals Vriendinnendagen, Schoolvoetbaltrainingen, Clinics en Toernooien
 • We werken aan een ambitieus VR1, recreatief VR2 en VR30+ team met bijbehorende begeleiding.
 • We selecteren jaarlijks talentvolle meiden in JO selectie/ambitieteams en zo mogelijk in een MO15 ambitieteam. Dit om gemotiveerde en talentvolle meiden te ontwikkelen. Dit is alleen voor UVV leden en op uitnodiging.
 • Om dit goed te kunnen faciliteren werken we ook aan verbeteringen van onze accommodatie, zoals een 4de wedstrijdveld en extra kleedkamers, maar vooral ook aan meer vrouwelijke vrijwilligers. Dus doe mee en wordt trainer, teammanager, scheidsrechter en/of commissielid.

Goed georganiseerd

Waarom een Vrouwen en meidencie? De Meidencie promoot vrouwen- en meidenvoetbal. Naast de Jeugd- en Senioren vormen we de derde 'voetbaltak' van UVV'40 familie. De organisatie is gericht op de verdere groei en ontwikkeling naar circa 150 vrouwen- en meiden. We werken met een algemeen coördinator/ bestuurslid, algemene leden (werving en behoud, activiteiten, gemengd) en hoofdtrainers samen aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij onze familieclub met ambitie. Zie ook organisatie voor meer info over de leden van de commissie.

Kom proeftrainen!

Beleef het meiden- en vrouwenvoetval bij UVV'40. Meld je vrijblijvend aan via de weblink proeflid worden en kom gezellig proeftrainen. Of meld je aan voor een vriendinnendag of andere activiteiten (zie blok hieronder voor actuele activiteiten). Er is in alle teams nog ruimte om aan te sluiten als wedstrijdlid of trainingslid.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar meidenvoetbal@uvv40.nl of ladies@uvv40.nl
Terug naar boven