Vrouwen- en Meidenvoetbal

UVV’40 is een club waarbij plezier in voetbal voorop staat. En dat geld zeker voor de vrouwen en meiden. Gezellig samen trainen en in het weekend een wedstrijd spelen tegen andere teams. Bij UVV'40 heb je wat te kiezen, lekker bij de meiden of stoer tussen de jongens. Ambitieus of recreatief. 
 
Meiden bij de meiden
Bij UVV'40 kan je al vanaf je 7de jaar met meiden voetballen, in de MO9. We hanteren geen wachtlijst, maar het kan zijn dat je even geduld moet hebben met het spelen van wedstrijden. Komend seizoen willen we bij voldoende interesse ook een MO7 starten. Bij UVV streven we naar meidenteams in alle leeftijdsgroepen MO7 t/m MO19.

Stoer bij de jongens
Als je wil kan je al vanaf je 5de jaar (geboortejaar 2015) op voetbal, zie ook de pagina minipupillen. UVV'40 promoot gemengd voetballen in de JO6. Na de JO6 kan je voetballen in de JO7 (viertal), gevolgd door de JO8/9/10 (zestal) en JO11/12 (achttallen). Ook meiden, die later ontdekken (MO9 of MO11) dat ze meer dan gemiddeld ambitie hebben, worden aangemoedigd om gemengd te gaan spelen. In het seizoen 2019-2020 hadden we een record aantal van 8 gemengde teams bij de jeugd, van de JO7-3 tot aan de JO15-2. Deze teams zijn te herkennen aan de toevoeging G (van gemengd). Voor het komende seizoen verwachten weederom veel gemengde teams en plek voor ambitieuze meiden. Bij UVV'40 kan je lang gemengd voetballen (tot en met JO17). Daarna stroom je door naar de (op te richten) Vrouwenselectie.

Vrouwenvoetbal
We werken aan een ambitieus VR1, recreatief VR2 en VR18+ en VR30+ teams. Op dit moment is er een grote groep VR30+ dames, die op maandagavond op ons hoofdveld traint en 7x7 wedstrijden speelt (KNVB vrijdagavond competitie). Dit voorjaar starten we met een 18+ damesgroep, die 7x7 wedstrijden speelt op de vrijdagavond. Komende zomer gaan deze groep uitbreiden naar een zondagelftal.  
 
We streven voor seizoen 2020-2021 naar de volgende meiden en vrouwenteams:
 • MO7-1 viertal (2014)
 • MO9-1 zestal (2012/2013)
 • MO11-1 achttal (2010/2011)
 • MO13-1 elftal (2008/2009)
 • MO15-1 elftal (2006/2007))
 • MO17-1 elftal (2004/2005)
 • VR1 elftal (vanaf 15 jaar)
 • VR30+ zevental (vanaf 30 jaar)
Ambities en nieuwe ontwikkelingen
UVV'40 heeft grote ambities met vrouwen- en meidenvoetbal:
 • We stimuleren meiden om zo vroeg mogelijk te starten met voetballen, vanaf 5 jaar. Op deze leeftijd promoten we gemengd voetballen met een Vrienden & Vriendinnendag (JO6/JO7) en meidenvoetbal met een Vriendinnendag (MO7/MO9/MO11).
 • We stimuleren om zoveel mogelijk trainingsuren te maken. Alle teams O6 tm O12 trainen 1 x per week in de UVV'40 Voetbalschool. Daarnaast kan men nog optioneel een teamtraining doen (veelal met hulp van ouders) en/of trainen bij UVV'40 Talent Academy op vrijdagmiddag (tegen betaling). Samen met Bredase clubs bieden we extra keeperstraining en spitsentraining op enkele donderdagen (OBA training locatie PCP, deze is gratis).
 • We investeren in ambitieuze en gediplomeerde hoofdtrainers op junioren- en damesteams om ambiteuze speelsters voor het voetbal te behouden
 • We organiseren extra activiteiten, zoals Vriendinnendagen, Schoolvoetbaltrainingen, Clinics voor Dames en Toernooien
 • We selecteren jaarlijks talentvolle meiden in JO selectie/ambitieteams en zo mogelijk in een meiden ambitieteam. 
 • Om dit goed te kunnen faciliteren werken we ook aan verbeteringen van onze accommodatie, zoals een 4de wedstrijdveld, 4 extra kleedkamers, maar vooral ook aan meer vrouwelijke vrijwilligers. Dus doe mee en wordt trainer, teammanager, scheidsrechter en/of commissielid.

Goed georganiseerd

Waarom een Vrouwen en meidencommissie? De Meidencie promoot vrouwen- en meidenvoetbal. Naast de Jeugd- en Senioren vormen we de derde 'voetbaltak' van UVV'40 familie. De organisatie is gericht op de verdere groei en ontwikkeling naar 200 vrouwen- en meiden. We werken met een algemeen coördinator/ bestuurslid, algemene leden (werving en behoud, activiteiten, gemengd) en hoofdtrainers. Samen werken we aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij onze familieclub met ambitie. Zie ook organisatie voor meer info over de leden van de commissie.

Kom proeftrainen!

Beleef het meiden- en vrouwenvoetval bij UVV'40. Meld je vrijblijvend aan via de weblink proeflid worden en kom gezellig proeftrainen. Of meld je aan voor een vriendinnendag of andere activiteiten (zie blok hieronder voor actuele activiteiten). Er is in alle teams nog ruimte om aan te sluiten als wedstrijdlid of trainingslid.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar meidenvoetbal@uvv40.nl of ladies@uvv40.nl

Activiteiten specifiek voor vrouwen en meiden

Voor meiden uit geboortejaar 2005,2006,2007,2008 organiseren we een oefenwedstrijd t.b.v. de teamindelingen 2020-2021.  Meer >
 
Is voetbal iets voor jou? Kom dan naar de vriendinnenavond. Voorlopig staat maandag 22 juni als datum, afhankelijk besluitvorming kabinet inzake... Meer >
 
Terug naar boven