• UVV'40 is in de afgelopen jaren hard gegroeid. Het ledenaantal is over een periode van vijf jaar met maar liefst 50% toegenomen. Dat we zo enorm gegroeid zijn zegt iets over het fijne sportklimaat op onze club. Zo trainen onze jongste leden één keer per week in de interne voetbalschool op woensdagmiddag en spelen onze jeugdteams op een significant hoger niveau dan in het verleden. We bieden in de onderbouw, volgens het principe van gelijke kansen, alle jeugdleden dezelfde trainingen aan met dezelfde trainers en materialen.

  • Deze groei kenmerkt zich echter af en toe ook door groeipijnen. Zo is een duidelijk herkenbare rode draad in de bovenbouw van de jeugdopleiding onvoldoende aanwezig en zijn de mogelijkheden tot doorstroom naar de selectie- of breedteteams bij de senioren niet altijd even duidelijk. Uiteindelijk willen we graag dat het eerste elftal gevoed wordt met spelers die hier zijn opgeleid, waardoor de thuiswedstrijden van ons eerste elftal weer tot feestelijk moment gaan worden voor het hele dorp.

    Met een clubbrede ledenenquete hebben we vragen uitgezet die dit beeld heeft bevestigd. Na de analysesessie uit het programma Voetbalontwikkeling van NMC Bright en de KNVB zijn we tot heldere inzichten gekomen over hoe we dit het best aanpakken. We zijn tot een prioriteitsstelling gekomen op de vier thema's: Organisatie, Opleiden kader, Doorstroom jeugd naar senioren en Speelwijze, ook in deze volgorde. In de komende maanden gaan we via een gestructureerd stappenplan aan de slag met de interne werkgroep en de voetbalconsultants van NMC Bright en de KNVB om die rode draad zichtbaar te maken voor alle leden van onze mooie en bloeiende vereniging.

    Als eerste stap gaan we onze slogan 'Familieclub met Ambitie' nog beter uitleggen zodat voor iedereen (spelers, ouders, supporters, vrijwilligers, trainers, coaches, commissie- en bestuursleden) duidelijk zal zijn welke club we willen zijn.

  • De werkgroep Voetbalontwikkeling bestaat momenteel uit de selectietrainers van de bovenbouw (JO15-1: Martijn Bloemen en Pepijn vd Maagdenberg, MO17-1: Henk Schuiling, JO17-1: Martijn vd Boer, JO19-1: Jeroen Bastiaansen, JO23-1: Walter Laurijssen en de hoofdtrainer Marco van Dijnsen). Zou je graag mee willen doen neem dan contact op met de voorzitter van de voetbalcommissie: Jeroen Bastiaansen via vtc@uvv40.nl