MO13 begint met een sensationele match

Baardwijk MO13-1
UVV'40 MO13-1
03-09-2016
6-5

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Brands, E.A.J.
De eerste wedstrijd van het UVV40 meidenteam betekende een uittocht naar VV Baardwijk. De weg was bekend, want in juni waren we al in het naastgelegen RKC stadion naar het Nederlands Vrouwenteam geweest. De meiden konden niet wachten om zelf een wedstrijd te spelen. Het was een bekerwedstrijd, maar die gebruikten we als eerste oefening voor de competitiestart. Veel wisselen, om posities in het veld uit te proberen.

De meerderheid van MO13 had zelf nog nooit een wedstrijd gespeeld. Gelukkig kwam Noor van de JO13-2 het team versterken, en de nieuwkomers mede de weg wijzen. De start was zoals te verwachten onwennig en het stond binnen enkele minuten al 4-0 voor VV Baardwijk. Dat was even slikken.
Toch ging het spel met de minuut beter. UVV’40 ging meer op de helft van de tegenstander spelen, begon te combineren, en scoorde twee mooie goals voor de rust.

Dat gaf het nodige vertrouwen voor de tweede helft. Baardwijk werd flink terug gedrongen, er werd steeds feller en beter verdedigd, maar Baardwijk scoorde toch via een razendsnelle tegenstoot. Alles werd op alles gezet, maar het was lastig spelen tegen een inmiddels compact verdedigend Baardwijk. Toch werden er af en toe gaatjes gevonden, goals gemaakt en goede kansen gemist. De inhaalrace werd compleet gemaakt door een schitterend afstandsschot. Bij deze 5-5 brak er natuurlijk een groot gejuich uit in het UVV kamp.
Vlak voor het einde van de wedstrijd deed een snelle uitbraak ons de das om, 6-5 eindstand voor Baardwijk. Waren we er toch ‘ingestonken’. Ondanks het nipte verlies stapten de meiden als morele winnaars van het veld. Wat een ‘comeback’, van 4-0 achter naar 5-5, en wat een fantastische wedstrijd om te beginnen. De coaches waren in ieder geval super tevreden over getoonde inzet en spel!

Klasse meiden!

PS. Ben jij geboren in 2003 tot en met 2006 en wil jij ook graag een keer meetrainen met onze trainsters Sanne & Romy? Stuur een berichtje naar meidenvoetbal@uvv40.nl
 

Verslagen

Terug naar boven