• Vereniging

  Historie
  UVV’40 is als zondagclub opgericht op 20 september 1940. Het fraaie sportcomplex van UVV’40 is gelegen op het sportcomplex Jeugdland. Op dit sportcomplex vinden meerdere verenigingen hun thuisbasis, UVV’40 is hierin de grootste vereniging. De Taveerne is centraal gelegen op Jeugdland en vormt informeel onze kantine, hoewel we hier (momenteel) geen verantwoordelijkheid voor dragen.

  Accommodatie
  De vereniging beschikt daarnaast over 6+2 kleedkamers, een trainingsmateriaal- en ballenruimte, en een overdekte zittribune voor 200 toeschouwers. In 2019 legden we als een van de eerste verenigingen in Nederland, volledig in eigen beheer, een 100% CO2 neutraal, kunstgrasveld met LED verlichting aan (A-veld). Naast wedstrijdveld (UEFA afmetingen) worden hier door de week ook veel trainingen op gegeven. Verder hebben we twee wedstrijd grasvelden (B-veld en C-veld) een grasveld als trainingsveld (D-veld).

 • Club
  De clubkleuren van onze vereniging zijn groen en wit. Voor het veld: groen shirt, witte broek en groene sokken. De vereniging bestaat uit ca. 750 spelende leden op het veld en 150 vrijwilligers. In totaal heeft de vereniging momenteel 55 teams, waarvan 40 jeugdteams. UVV’40 is nog een echte amateurclub waar, buiten een aantal trainers en een enkele vrijwilligersvergoeding niet betaald wordt. De vereniging drijft op de vrijwilligers die door de weeks trainingen verzorgen, uitjes organiseren schoonmaken etc. Ook op zaterdagen zijn een groot aantal vrijwilligers actief variërend van leider, scheidsrechter, het verzorgen van de ballen, ontvangst tegenpartijen tot schenken van de ‘thee’. Kortom: een grote club mensen die hun ziel en zaligheid stoppen in de fijnste club van Nederland. UVV’40, familieclub met ambitie.

  Groei
  De toename van het aantal jeugdleden in de afgelopen vijf jaar is onder meer een gevolg van het positieve gevoerde beleid in de jeugd en de opkomst van het meidenvoetbal. De afgelopen periode trekt UVV’40 ook steeds meer jeugd aan uit Breda-zuid. De reden hiervan is de kleinschaligheid maar toch ook het niveau van de ambitieteams. De ambitieteams in de bovenbouw van UVV’40 spelen bij over het algemeen eerste klasse of hoger in de KNVB competities. Ook de breedteteams spelen gemiddeld een stuk hoger dan voorheen, wat overigens geen doel op zich is. Aan het begin van seizoen ‘22/’23 heeft onze vereniging ruim 900 leden. Ter vergelijk in 2010: 550 leden.

  Visie
  Wij geloven dat presteren enthousiasmeert en inspireert tot betere sportieve resultaten. Voor gevorderden en beginners en ieder op zijn/haar eigen niveau. Presteren leidt tot plezier en grotere betrokkenheid en bindt in de volle breedte van de samenleving. Presteren motiveert mensen en doet hen ontwikkelen. Dat is belangrijk voor Ulvenhout. UVV’40 is een warme, veilige vereniging voor onze gemeenschap om te kunnen presteren. Het is een 'tweede thuis' dat sportieve uitdagingen biedt, maar tegelijkertijd betrokkenheid vraagt van alle leden.