Minipupillen

Voor wie? 
Jongens en meisjes van 5 en 6 jaar, broertjes, zusjes of kinderen van huidige leden, maar ook kinderen uit gezinnen die (nog) geen binding met de vereniging hebben zijn van harte welkom bij UVV'40 - familieclub met ambitie.

In het seizoen 2017/2018 zijn de minipupillen geboren in 2011 en 2012 de allerkleinste leden van de UVV'40 voetbalfamilie. Ben je geboren in 2013 dan zul je nog even moeten wachten tot het nieuwe jaargang, per 1 januari 2018 kun je lid worden.
Wat is voetbal?

Voetballen wat is dat? Aanvallen, verdedigen en proberen één doelpunt meer te scoren dan de tegenstander zodat de wedstrijd gewonnen wordt. Indien je de vertaalslag maakt naar mini-pupillen is de individuele ontwikkeling van het kind het belangrijkste, kinderen dienen baas te worden over de bal. Plezier echter staat voorop!

Het kind staat centraal 
 •      Voor kinderen dient er een veilige situatie te zijn waarin geleerd kan worden
 •      Kinderen leren voetballen door veel dezelfde voetbalhandelingen te oefenen 
 •      Kinderen leren voetballen door de spelbedoelingen zelf te ontdekken
 •      De coach helpt kinderen om het voetbalspel te ontdekken
Waarom 4x4
De spelvorm 4 tegen 4 is volgens de KNVB-visie een uitstekend middel om in deze leeftijd  kinderen zelf te laten ontdekken en spelenderwijs voetballen te leren. Tijdens trainingen of wedstrijden  gaat het om dat de karakteristieke elementen van voetbal binnen de spelbedoelingen gekend en geleerd kunnen worden.

Individuele ontwikkeling staat centraal. Veel balcontacten tijdens het spelen, aangepaste speelruimte, vereenvoudigde spelregels, minder complexe voetbalsituaties zijn naar ons idee de ingrediënten om het spel sneller te leren in deze leeftijd. Om dit te kunnen realiseren moet er wel ruimte zijn voor het kind om kind te blijven. 

Spelregels 4x4
De spelvorm 4 tegen 4 biedt hun tijdens trainingen of wedstrijden de gelegenheid om plezier te beleven maar ook om  spelenderwijs hun individuele kwaliteiten op voetbalgebied te ontwikkelen.
 • Speelveld - Het speelveldje is afgebakend door duidelijke lijnen of markeringshoedjes/pilonnen die maximaal 10 meter uit elkaar staan. De breedte van de lijnen bedraagt 10-12 centimeter. Het speelveld is 30 x 40 meter groot.
 • Bal - Bij minipupillen wordt met balmaat nummer 5 gespeeld, met een maximaal gewicht van 320 gram met de voorkeur voor 290 gram.
 • Het aantal spelers en wissels - Een complete ploeg in het veld bestaat uit 4 spelers. Gespeeld wordt zonder doelman. Wissels zijn onbeperkt toegestaan.
 • Spelbegin - Het spel begint of wordt hervat, na een doelpunt, in het midden van het veld. De tegenpartij moet hierbij een afstand van 5 meter in acht nemen. 
 • Indien de bal over de zijlijn gaat wordt deze met een dribbel of trap in het spel gebracht.
 • Buitenspel - De buitenspelregel is niet van toepassing.
 • Keeper - Vier tegen vier voor mini F pupillen wordt gespeeld zonder keeper.
 • Scoren - Er mag vanuit elke positie op het veld worden gescoord
Indeling teams
Elk team dat valt onder de regie van de procedure teamindelingen van de Technische Commissie (TC) Jeugd. Elk team dat tijdens het seizoen wordt opgericht, moet minimaal 1 geregistreerde trainer c.q. leiders hebben. Ingeval hier niet aan voldaan kan worden, zal niet gestart worden met trainings- en competitievoetbal. De coördinator van de teamindeling heeft dan de mogelijkheid het team zodanig aan te passen dat daardoor het leiderschap gewaarborgd wordt.

Trainingen
Alle minipupillen trainen gezamenlijk (in carouselvorm) op woensdagavond van 18.15 tot 19.15 uur

Wedstrijden 4x4
De minipupillen (doorgaans 2e jaars) spelen de 4x4 compitie wedstrijden op zaterdagochtend, aanvang thuiswedstrijden om 9.30 uur (aanwezig 9.00 uur)

Trainingsgroep en 2x2
De trainingsgroep (doorgaans 1e jaars) speelt nog geen 4x4 competitie. Zodra deze groep groot genoeg is (en een trainer heeft) wordt getraind op woensdagavond van 18.15 tot 19.15 uur en op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur onderlinge wedstrijdjes gespeeld in 2x2 vorm

Nieuwe aanmeldingen
Aanmeldingen die binnenkomen gedurende het seizoen worden in de trainingsgroep geplaatst.

Lidmaatschap
Het lidmaatschap voor de minipupil kost €70,00 per seizoen. Aanmelden kan direct  via de website
 

www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl
www.uvv40.nl

Minipupillen


Algemeen
Terug naar boven