• Beste spelers, ouders/verzorgers en betrokkenen van UVV’40, de Commissie Sportiviteit & Respect & Gezondheid (Commissie SRG) wil jullie voor de zomervakantie nog het volgende laten weten: Weet jij wie Danny Makkelie is? Wat vinden je van vuurwerk in combinatie met voetbal bij UVV’40? Commissie Sportiviteit & Respect & Gezondheid (Commissie SRG) 

 • Weet jij wie Danny Makkelie is? 
   

  Danny Makkelie zie je hiernaast op de foto. Danny Makkelie is een Nederlandse topscheidsrechter. Hij wordt als de beste scheidsrechter van Nederland gezien. Danny Makkelie is scheidsrechter in de eredivisie, maar was ook als scheidsrechter bij het WK in Qatar, de Champions League en de Europa League. Daarnaast werkt hij bij de KNVB als hoofd arbitrage landelijke competities amateurvoetbal.   

  Wil je in de voetsporen treden van Danny Makkelie? Grijp dan nu je kans en schrijf je snel in! Ouders/ verzorgers zijn van harte welkom om ook deze cursus te volgen om zo de fijne kneepjes van het scheidsrechtervak te leren.  

  Heb je vragen? Neem contact op met Miriam. Zij is onze coördinator spelbegeleider onderbouw. Zij is bereikbaar via: miriam.storms@uvv40.nl of 06 – 22 01 50 49. Meer weten of direct inschrijven 

 • Wat vinden jullie van vuurwerk in combinatie met voetbal bij UVV’40?
   

  Binnen UVV’40 staat het onderwerp vuurwerk op de agenda. En dat geldt ook voor alle andere Bredase amateurvoetbalverenigingen. Wij zijn benieuwd hoe jullie tegen vuurwerk in combinatie met voetbal aankijken. 

  • Is vuurwerk iets dat je alleen afsteekt met oud en nieuw óf vind jij dat het bij voetbal het hele jaar moet kunnen?  
  • Vind je fakkels en rookpotten ook vuurwerk óf niet?  
  • Als vuurwerk wordt afgestoken op een kunstgrasveld of in een menigte, denk jij dan na over de gevolgen hiervan?  
  • Weet jij wie er aansprakelijk is als het kunstgrasveld vlamvat of als een kind een hand kwijtraakt? 
  • Wist jij dat je boetes kunt krijgen van de KNVB als je vuurwerk afsteekt en UVV’40 deze op de veroorzaker gaat verhalen? 
  Binnen de Commissie SRG hebben we over vuurwerk nagedacht. In voetbalseizoen 2023-2024 hoor je hier meer over. Wil jij jouw ideeën over vuurwerk in combinatie met voetbal bij UVV’40 met ons delen, schroom niet en neem contact met ons op (sportiviteitenrespect@uvv40.nl). Wij zijn benieuwd naar jouw visie en jouw mening. Die stellen wij op prijs. 
 • Commissie Sportiviteit & Respect & Gezondheid (Commissie SRG)
   

  De Commissie Sportiviteit & Respect is ongeveer 5 maanden geleden van start gegaan. We zijn voortdurend in ontwikkeling en we breiden verder uit. In eerste instantie hebben we ons gericht op de onderwerpen Sportiviteit & Respect. Gaandeweg is het onderwerp Gezondheid toegevoegd. Dit vanuit de behoefte bij UVV’40 om EHBO op orde te hebben, maar ook onderwerpen zoals een watertap versus ranja, een rook-en vapevrije generatie, NIX18, drugs en “wat wil je kunnen kopen in de kantine” passeren daarbij de revue. Heb je interesse om hierover mee te denken? Neem contact op met Annemieke (Kwartiermaker Commissie SRG). Zij is bereikbaar via annemieke.de.ruijter@uvv40.nl of 06 – 13 05 88 92. 

  Wij wensen jullie een mooie zomervakantie! We kijken ernaar uit je te ontmoeten op zondag 27 augustus 2023 bij de seizoenopening van UVV’40.