• Spelregelbewijs
  Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in, én begrip voor,  beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het spelregelbewijs is verplicht voor spelers die geboren zijn in 2004, veelal spelend in de O17,O19, O23 of senioren

 • Het Spelregelbewijs bestaat uit oefentoetsen die zijn onderverdeeld in twintig categorieën. Na de oefentoetsen komen de vijf levels die elk bestaan uit een combinatie van vragen uit de oefentoetsen. Na het vijfde level volgt de eindtoets. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het spelregelbewijs behaald.

  Spelers krijgen een waarschuwing wanneer zij spelen zonder spelregelbewijs terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. Onze wedstrijdsecretaris informeert de teammanagers over spelers in hun teams die het spelregelbewijs nog moeten halen.

  Je bent in overtreding als je zonder spelregelbewijs deelneemt aan wedstrijden, bij de zesde overtreding (zesde wedstrijd zonder spelregelbewijs) zal je spelactiviteit ingetrokken worden, dat betekent dat je niet langer deel kunt nemen aan wedsstrijden. Ben hier dus alert op en laat het niet zover komen!

  Na een zevende overtreding wordt er aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Mogelijk volgt er dan een sanctie. De richtlijn hiervoor is: een boete van 200 euro voor de vereniging en vier wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler. Eventuele geldboetes zullen door UVV'40 worden doorbelast aan de betreffende speler.

 • Voetbalmasterz
  Vanuit de KNVB krijg je een mail met een uitnodiging om het spelregelbewijs te halen. Je gaat naar de website van voetbalmasterz en je logt in met je KNVB account. Link naar de website van Voetbalmasterz: Voetbal Masterz

  Dit is hetzelfde account waarmee je inlogt in je Voetbal.nl app. Let op! Het emailadres van je KNVB account moet overeenkomen met het emailadres in de ledenadministratie van UVV'40. Kun je niet inloggen of krijg je geen test? Neem dan even contact op met de ledenadministratie@uvv40.nl (Michaël)

  Met deze inloggegevens kun je oefenen en de toets maken. De toets kun je zo vaak maken als noodzakelijk is voor het halen van het spelregelbewijs. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit neem dan even contact op met de wedstrijdsecretaris. (Ben).

 • Nog geen account?
  Heb je nog geen KNVB (o.a. Voetbal.nl account) account? Download dan de app in de app store en kies voor registreren. Maak vervolgens je account aan met het emailadres waarmee je bij UVV'40 bent ingeschreven. Vervolgens kun je met datzelfde account inloggen bij Voetbalmatserz. Kijk op deze pagina voor een uitgebreide uitleg.

  Wachtwoord vergeten?
  Met de optie "Wachtwoord vergeten" kun je een nieuwe wachtwoord opvragen. Dit kan in de Voetbal.nl app bij inloggen of in het aanmeldscherm (zie afbeelding hiernaast) op Voetbalmasterz. 

  Meer weten?
  Lees verder op de pagina van de KNVB Spelregelbewijs | KNVB