Nieuws

JVBP: Jeugdvoetbalbeleidsplan in de maak

26 september 2019 door Jeroen Bastiaansen
www.uvv40.nl
Op woensdagavond heeft de werkgroep JVBP de aftrap gemaakt voor het opstellen van een nieuw Jeugdvoetbalbeleidsplan (JVBP) voor de jaren 2020-2025. De projectgroep bestaat uit 8 personen welke de diversiteit in de vereniging weerspiegelt. Denk daarbij aan (oudere) jeugdspelers, ouders, toeschouwers, trainers, technisch jeugdcoördinator(en), bestuurs- en commissieleden.
 

Wat is een JVBP?
Bij UVV’40 zijn veel zaken geregeld maar niet iedereen weet hoe, wat of waar. Het belemmert wellicht zelfs de aanwas van nieuwe vrijwilligers. Daar moet verandering in komen! Immers, waar draait het nou echt om bij jeugdvoetbal van UVV’40? Juist, dat kinderen plezier hebben en dat ze zich kunnen ontwikkelen. Het spelplezier kan er alleen zijn als de zaken eromheen goed geregeld zijn.

Zijn er voldoende goede trainers en coaches? Is er een leuk, gevarieerd voetbalaanbod voor ieder kind? Ook andere zaken zijn belangrijk, zoals een goede teamindeling aan het begin van het seizoen of een positieve houding bij de ouders langs de lijn. En, traint iedereen op dezelfde manier en wordt er op dezelfde manier gecoacht?

Om dit soort zaken goed te regelen is een Jeugdvoetbal Beleidsplan (JVBP) nodig. Een JBVP is een leidraad voor het jeugdkader, om zowel op bestuurlijk als op begeleidend niveau het jeugdvoetbal goed te kunnen organiseren.

Waarom een JVBP?
Er kan van alles in het jeugdplan staan, maar het hoeft natuurlijk niet een heel boekwerk te zijn. Op KNVB Assist komen allerlei mogelijke thema’s van zo'n plan aan bod. Dit biedt UVV’40 de mogelijkheid de onderwerpen eruit te halen die van belang zijn. UVV’40 beschikt over een aantal draft versies van een technisch beleidsplan, jeugdtrainersopleidingen, ontwikkeling meiden voetbal etc. Deze documenten kunnen nuttig zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat UVV’40 zich blijft ontwikkelen. Elke club is anders, maar bij elke vereniging geldt: het jeugdplan werkt in de praktijk alleen als het met alle betrokkenen gemaakt wordt.

Het stappenplan
Voor het schrijven van een jeugdvoetbalbeleidsplan doorlopen we drie fasen:
  1. Missie en Visie (Het werkproces vaststellen)
  2. Organisatie (De inhoud van het JVBP bepalen)
  3. Het Voetballen (Het JVBP in de praktijk brengen)

De UVV’40 jeugdvoorzitter (Jeroen Bastiaansen) is door het hoofdbestuur benoemd als hoofdverantwoordelijke. Hij bewaakt de voortgang, bundelt inhoudelijke kennis en is een verbindende schakel tussen alle betrokkenen.

De komende week buigt de projectgroep zich over het manifest van onze voorzitter (geschreven in 2013) en actualiseert deze. Vanaf woensdag 16 oktober gaan we aan de slag met de inhoud en de organisatie (wie doet wat). Zodra we stap 3 hebben doorlopen zullen we het concept JVBP gaan delen met de achterban (zie hieronder) om uiteindelijk in de ALV goedkeuring te vragen aan het JVBP.
  1. Hoofdbestuur
  2. Jeugdtrainer/coaches, leiders en coördinatoren (samenvatting van de conceptversie, welke rol trainer/coaches, leiders en (technisch) coördinatoren gaan vervullen bij het in de praktijk toepassen van het JVBP.
  3. Alle ouders van jeugdleden en jeugdleden vanaf 16 jaar (in de samenvatting wordt vooral benadrukt welke consequenties het vernieuwde JVBP heeft voor de jeugdleden zelf)

De komende weken/maanden zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Heb je tussentijds vragen of wil je ook meedenken/doen stuur dan een mail naar JVBP@UVV'40.NL

De projectgroep JVBP,

Jeroen Bastiaansen
Niels van Dongen
Danny Zwaanswijk
Michael van Egeraat
Silvian Diepstraten
Walter Laurijssen
Ivo van Opbergen
Henk Schuiling
Jeaneau Dames
Geert Beullens

 
www.uvv40.nl
Beste UUV’40-ers,   Ons aller gezondheid staat voorop, hoe jammer het ook is dat we elkaar niet op ons mooie Jeugdland kunnen… Meer >
 
www.uvv40.nl
Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het… Meer >
 
www.uvv40.nl
18 dagen, 18 verschillende challenges. Doe mee, deel als bewijs een video met het Instagramaccount van UVV'40 (u.v.v.40) en verdien… Meer >
 
www.uvv40.nl
OPROEP AAN ALLE LEDEN EN OUDERS VAN LEDEN: BLIJF WEG VAN JEUGDLAND!   Ondanks dat alle clubactiviteiten zijn afgelast om het… Meer >
 
www.uvv40.nl
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag besloten om alsnog de scholen en de kinderopvang… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-12-2019 Meer >
 
16-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
17-04-2019 Meer >
 
 
Terug naar boven