Nieuws

JO19-1 redt het net niet

27 mei 2019
www.uvv40.nl
Madese Boy JO19-3 - UVV'40 JO19-1 uitslag 6-4.

Sentiationeel scoreverloop in thriller om de kampioenstitel 
In de eerste helft van de competitie boekte dit UVV- team van Joep van de Maagdenberg en Robert Kapiteyn wisselende resultaten .maar groeide langzaam uit tot een hechte vriendengroep die streed voor wat ze waard waren. Na de winterstop ontstond meer inzet en teamspirit en ook door de trainingsarbeid werd de conditie en het spelniveau veel beter. Dit leidde tot een reeks van overwinningen op enkele favorieten zoals TSC (0-3),SCO (2-2) Beek Vooruit(5-2) en een zwaar bevochten gelijkspel van 2-2 in de laatste 5 minuten tegen DIA. De kampioenstitel in deze klasse kwam na de 9-2 zege op Unitas in zicht. De kampioenstitel stond op het spel in het slotduel van de spannende en enerverende competitie tegen Madese Boys. Made had het voordeel dat de ontknoping plaatsvond in een thuisduel op sportpark De Schietberg. Onder het oog van een grote schare supporters werd het een waar schuttersfestijn met 10 doelpunten. Ook van UVV-zijde waren ook veel toeschouwers opgeroepen om deze beslissende strijd bij te wonen.
 

UVV'40 verdiend voor rust voorsprong
Na een aarzelende beginfase schudde een te gehaast spelend UVV alle schroom van zich af en stichtte regelmatig gevaar in de defensie van Made. Hendrik en Piet Hein waren kort bij een doelpunt, maar door de felle bewaking van deze aanvallers profiteerden Djessie en Allard door UVV verdiend op een 0-2 voorsprong te zetten. Een schot op de paal voorkwam de derde UVV-treffer. In blessuretijd scoorde Made uit het niets een lastige aansluitingstreffer.

Onherkenbaar Made sloopt UVV'40-defensie
Met een sterk gewijzigde tactiek probeerde Made snel op gelijke voet te komen en dat lukte veel te snel:2-2 . De onstane angst bij UVV was mogelijk de drijfsveer tot de verhaasting in het stroef lopende spel van UVV. Hendrik bleef licht geblesseerd in de dug-out en aanvalsleider Piet Hein werd scherp bewaakt door een drietal uitstekende verdedigers. Na een te gemakkelijk gegeven strafschop keek het dappere UVV tegen een 3-2 achterstand. De UVV-ers streden voor wat ze waard waren en in no time werd de score omgebogen tot een verrassende 3-4 voorsprong door doelpunten van Gijs en wederom Allard. UVV-jeugd nog 20 minuten verwijderd van een kampioenstitel…!?

Dramatische ontknoping in de slotfase
De Made Boys –defensie was even ontredderd door dit verrassend scoreverloop en ondanks alle protesten tegen de reglementaire toegekende doelpunten van de spelers en grensrechter handhaafde de prima leidende scheidsrechter Ronny Renne score op het scorebord.
Madese Boys kende wellicht de kwaliteiten van de snelle spits en vooral tegen de handelingssnelheid was de UVV-defensie niet opgewassen. Aangemoedigd door de vele luidruchtige Madese supporters langs de lijn wist de talentvolle spits de score te veranderen en bleek het grote voordeel van een thuiswedstrijd. Door een te gemakkelijk gegeven vrije trap, een discutabele strafschop en ongeoorloofd fel doorgaan op de UVV-doelman wist Madese Boys de score om te buigen in een snel verkregen voorsprong van 6-4. Opmerkelijk was wel dat alle doelpunten van Made gescoord werden door dezelfde speler; blijkbaar een niet ontdekt talent!? Deze achterstand konden de moegestreden UVV-ers helaas niet meer veranderen. Veel blessures en vooral ook de grote teleurstelling maakten een einde aan het verzet. Dit jeugdteam van UVV verdient wel een groot compliment voor de wijze waarop ze in deze competitie streden tot het laatste duel met een helaas dramatische ontknoping. Vuurwerk en kleurrijke rook waren voor de fysiek sterke tegenstander bestemd. Het zorgde wel voor een sfeervol einde van dit spannende en enerverend duel.
In de avonduren vergoedde een gezellige sfeervolle barbecue bij de teamleiders veel van de teleurstelling, maar dit team had graag een kampioensrit gemaakt op de platte kar door Ulvenhout.
Veel kijkplezier en wekelijkse spanning beleefden de trouwe supporters van UVV, waarvoor hartelijk dank.

H.S.

 
www.uvv40.nl
Wil je stoer tegen jongens of gezellig in een meidenteam voetballen? Kom het deze zomer uitproberen bij UVV’40. Lekker gezond buiten… Meer >
 
We zijn weer aan het trainen.Wil je weten hoe dat gaat ? Kijk hier. En denk er aan : hou je aan de regels. Meer >
 
We hadden er lang naar uitgekeken! Eindelijk mochten we op maandag 4 mei de wei weer in! Na bijna 2 weken van intensieve… Meer >
 
Vanaf maandag 11 mei gelden onderstaande nieuwe trainingstijden. Ook de dames, heren en keepers (senioren en jo19/17) gaan weer aan de… Meer >
 
Beste allemaal! Vanaf maandag 4 mei gaan wij ons kunstgrasveld op de doordeweekse avonden (ma-vr) weer openstellen voor trainingen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-12-2019 Meer >
 
16-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-06-2019 Meer >
 
 
Terug naar boven