Nieuws

Interne Voetbalschool

17 juni 2018 door Jeroen Bastiaansen
www.uvv40.nl
Op de (B)ALV van dinsdag 12 juni is met grote meerderheid van de stemmen van de leden ingestemd met de invoering van een Interne Voetbalschool met ingang van het komende seizoen. De Technische Commissie heeft dit plan opgezet om de ontwikkeling van de jongste kinderen (JO6 t/m JO12) te versnellen en te verbeteren. De Interne Voetbalschool wordt tegen kostprijs aangeboden, wat wil zeggen dat slechts de kosten voor de gediplomeerde trainers en aankleding (Trainingspakken) wordt opgenomen in de contributie. De hoogte van de contributieverhoging wordt nog vastgesteld in de jaarbegroting (ALV voorafgaand aan seizoen 2018/2019) maar zal naar het zich laat aanzien een bedrag 'van enkele tientjes' zijn.

Achtergrond
De trainingen aan de jeugd van UVV’40 worden momenteel voornamelijk gegeven door welwillende vaders, een enkele moeder en een grote groep jeugdtrainers. Er wordt door alle jeugdteams minimaal één keer, maar vaker twee keer per week getraind. Ondanks de vele initiatieven van de vereniging om de jeugdtrainers (beter) op te leiden valt het niveau van de training wat tegen. Enerzijds valt dat te verklaren door het feit dat de club ‘het getrainde’ niet opgelegd heeft anderzijds heeft iedere trainer zijn eigen kijk op het geven van training.

Werkgroep Technische Commissie
Vanaf begin 2018 heeft een kleine werkgroep een onderzoek uitgevoerd en vervolgens een plan geschreven waarbij een nieuw trainingsmodel voor de jeugd van UVV’40 is uitgewerkt. De werkgroep heeft bestaan uit alle leden van de Technische Commissie Jeugd waarbij op gezette tijden is gespiegeld met andere verenigingen (o.a. Bavel, Baronie en Jeka) en de hoofdtrainer van UVV’40 Johan Gabriels.

Opzet
We vinden het allereerst dat alle spelers in de onderbouw deze voetbalschool gaat genieten, niemand uitgezonderd, of je nu deel uitmaakt van een meidenteam, selectieteam (-1 lijn) of een breedteteam (-2, -3 e.v). De voetbalschool wordt gecoördineerd door Johan Gabriëls, de trainer van het eerste senioren team van UVV’40 en zelf oud prof van NAC. Johan geeft daarnaast les op het Graaf Engelbrecht college en coördineert de NAC voetbalschool.

In de onderbouw spelen ongeveer 200 jeugdleden die in de voetbalschool opgedeeld gaan worden in groepen van ongeveer 50 spelers. De teamindeling is hierbij leidend, dus in de voetbalschool wordt per team getraind. Een mogelijke verdeling (hier wordt nog aan gesleuteld, want is afhankelijk van beschikbaarheid trainers) zou kunnen zijn:

  • Maandag 18.15 - 19.30 uur
  • Dinsdag 18.15 - 19.30 uur
  • Woensdag 16.15 - 17.30 uur (nieuw voor UVV’40)
  • Woensdag 18.15 - 19.30 uur
Carousel training
In de voetbsalschool wordt getraind in carouselmodus. Dat betekent dat je in iedere training 6 oefeningen achter elkaar 'afwerkt'. Dit kunnen oefeningen zijn die de loop- of voetbatechniek verbetert. In ieder geval zijn het oefeningen waarbij de controle over de bal centraal staat.


 

Trainersstaf
Per groep wordt één veld coördinator gekoppeld (Johan Gabriëls is er zelf één van) en wordt er een poule opgezet met jeugdtrainers. Aan de rol van veld coördinator is een TC3 opleiding of gelijkwaardig gevraagd. Naast deze veld coördinatoren voorzien we zes jeugdtrainers per training die de oefenstof uitleggen, voordoen en begeleiding geven. Aan deze laatste rol is de ingangseis dan men minimaal de KNVB kadercoach opleiding of Pupillentrainer heeft gevolgd of bereid bent deze opleiding te volgen. De trainers uit de voetbalschool kunnen zelfs een dubbelrol hebben op onze club, de kunnen ook aan een team gekoppeld zijn en zo de tweede teamtraining + coaching tijdens de wedstrijden verzorgen (altijd gekoppeld aan een ouder).V.l.n.r.: Johan Gabriels, Luc van Dongen, Rolf Snepvangers en Nijs Kivits.

Oproep: heb je interesse training te geven in de voetbalschool meld je dan aan via tc@uvv40.nl met een korte motivatie.

Samengevat

  • Met de ingang van seizoen 2018/2019 wordt voor de gehele onderbouw (JO6 t/m JO12) de Interne UVV’40 Voetbalschool ingevoerd. Zowel in het najaar, als in het voorjaar worden 16 trainingen aangeboden, totaal 32 trainingen dus.
  • Één keer per week worden alle spelers in deze categorie, onder leiding van gediplomeerde jeugdtrainers, getraind in de individuele ontwikkeling (voetbal- en looptechniek)
  • Daarnaast kan ieder team minimaal één keer per week gebruik maken van de materialen/velden voor een teamtraining. Deze teamtrainingen worden, net als nu, gegeven door ouders aangevuld het jeugdleden.
  • De veldbezetting gaat omlaag waardoor het minder druk is tijdens het geven van teamtrainingen.
  • Als gevolg van de verminderde veldbezetting komt er automatisch meer materiaal te beschikking voor het geven van een goede teamtraining (pionnen, hesjes, ballen etc).
  • De voetbalschool wordt aangeboden tegen kostprijs, wat neerkomt op ongeveer €1,- per training per kind

 
www.uvv40.nl
Wil je stoer tegen jongens of gezellig in een meidenteam voetballen? Kom het deze zomer uitproberen bij UVV’40. Lekker gezond buiten… Meer >
 
We zijn weer aan het trainen.Wil je weten hoe dat gaat ? Kijk hier. En denk er aan : hou je aan de regels. Meer >
 
We hadden er lang naar uitgekeken! Eindelijk mochten we op maandag 4 mei de wei weer in! Na bijna 2 weken van intensieve… Meer >
 
Vanaf maandag 11 mei gelden onderstaande nieuwe trainingstijden. Ook de dames, heren en keepers (senioren en jo19/17) gaan weer aan de… Meer >
 
Beste allemaal! Vanaf maandag 4 mei gaan wij ons kunstgrasveld op de doordeweekse avonden (ma-vr) weer openstellen voor trainingen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-12-2019 Meer >
 
16-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-06-2019 Meer >
 
 
Terug naar boven