Minipupillen

Voor wie? 

Jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar, broertjes, zusjes of kinderen van huidige leden, maar ook kinderen uit gezinnen die (nog) geen binding met de vereniging hebben zijn van harte welkom bij UVV'40 - familieclub met ambitie.

In het seizoen 2019/2020 zijn de minipupillen geboren in 2013 t/m 2014 de allerkleinste leden van de UVV'40 voetbalfamilie. Ben je geboren in 2015 dan zul je nog even moeten wachten tot het nieuwe jaargang, per 1 januari 2020 kun je lid worden.

Wat is voetbal?

Voetballen wat is dat? Aanvallen, verdedigen en proberen één doelpunt meer te scoren dan de tegenstander zodat de wedstrijd gewonnen wordt. Indien je de vertaalslag maakt naar mini-pupillen is de individuele ontwikkeling van het kind het belangrijkste, kinderen dienen baas te worden over de bal. Plezier echter staat voorop!

Het kind staat centraal 
 •      Voor kinderen dient er een veilige situatie te zijn waarin geleerd kan worden
 •      Kinderen leren voetballen door veel dezelfde voetbalhandelingen te oefenen 
 •      Kinderen leren voetballen door de spelbedoelingen zelf te ontdekken
 •      De coach helpt kinderen om het voetbalspel te ontdekken
Waarom 4x4
De spelvorm 4 tegen 4 is volgens de KNVB-visie een uitstekend middel om in deze leeftijd  kinderen zelf te laten ontdekken en spelenderwijs voetballen te leren. Tijdens trainingen of wedstrijden  gaat het om dat de karakteristieke elementen van voetbal binnen de spelbedoelingen gekend en geleerd kunnen worden.

Individuele ontwikkeling staat centraal. Veel balcontacten tijdens het spelen, aangepaste speelruimte, vereenvoudigde spelregels, minder complexe voetbalsituaties zijn naar ons idee de ingrediënten om het spel sneller te leren in deze leeftijd. Om dit te kunnen realiseren moet er wel ruimte zijn voor het kind om kind te blijven. 

Spelregels 4x4
De spelvorm 4 tegen 4 biedt hun tijdens trainingen of wedstrijden de gelegenheid om plezier te beleven maar ook om  spelenderwijs hun individuele kwaliteiten op voetbalgebied te ontwikkelen. Het speelveld is afgebakend door duidelijke lijnen of markeringshoedjes/pilonnen die maximaal 10 meter uit elkaar staan. Het speelveld is 20 x 30 meter groot 

De 10 'geboden' van Minipupillen (JO7) voetbal bij UVV'40

 1. SPEELTIJD De kinderen spelen 2 x 20 minuten met in iedere helf na 10 minuten een korte time out van 2 minuten. In de rust drinken we limonade in de kleedkamers.
 2. AFTRAP Vanaf het doel dribbelt een speler de bal in. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft.
 3. ACHTERBAL De achterbal wordt door een speler naast het doel ingedribbeld.
 4. HOEKSCHOP Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen.
 5. DOELPUNT Na een doelpunt dribbelt een speler de bal vanaf het doel in. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft.
 6. UITBAL Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld.
 7. VRIJE BAL Een speler neemt de vrije bal door te dribbelen vanaf de plek waar de vrije bal is gegeven.
 8. BEGELEIDING Bij deze wedstrijdvorm is geen specifieke arbitrage rol. Één of meerdere begeleiders van de kinderen bewaken de voortgang van het spel.
 9. RITUELEN Stimuleren om voorafgaand aan de wedstrijd handen te schudden en na afloop een high five te geven als dank voor een leuke wedstrijd.
 10. BALMAAT De KNVB adviseert om met een balmaat 3 van 290 gram te spelen. Wij spelen bij UVV’40 met Balmaat 4 (blauw/groene ballen) van 290 gram.

Indeling teams

Elk team dat valt onder de regie van de procedure teamindelingen van de Technische Commissie (TC) Jeugd. Elk team dat tijdens het seizoen wordt opgericht, moet minimaal 1 geregistreerde trainer c.q. leiders hebben. Ingeval hier niet aan voldaan kan worden, zal niet gestart worden met trainings- en competitievoetbal. De coördinator van de teamindeling heeft dan de mogelijkheid het team zodanig aan te passen dat daardoor het leiderschap gewaarborgd wordt.

Trainingen
Alle JO6 en JO7 minipupillen trainen op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur

Wedstrijden 4x4
De minipupillen (doorgaans 2e jaars) spelen de 4x4 compitie wedstrijden op zaterdagochtend, aanvang thuiswedstrijden om 9.30 uur (aanwezig 9.00 uur)

Trainingsgroep en 2x2
De trainingsgroep (doorgaans 1e jaars) speelt nog geen 4x4 competitie. Zodra deze groep groot genoeg is (en een trainer heeft) wordt getraind op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur kunnen onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden in 2x2 vorm

Nieuwe aanmeldingen
Aanmeldingen die binnenkomen gedurende het seizoen worden in de trainingsgroepen geplaatst (JO6 of JO7).

Minipupillen


Algemeen
Terug naar boven