Meiden

Meiden

De groei van het aantal meiden bij UVV blijft niet onopgemerkt. UVV heeft de snelst groeiende ‘meidenafdeling’ in de gemeente Breda, van 1 naar 4 meidenteams in 1 jaar tijd. Onze ambities reiken verder met de opzet van een meidenvoetbalacademie 'Breda Girlz United' en de start van een Vrouwenteam in het seizoen 2017-2018. Fantastisch nieuws in het jaar dat de Oranje Leeuwinnen geschiedenis maken met ons EK. Wervingscampagne Join the family
Met de slogan "Join the Family" is UVV'40 een ledenwervingscampagne begonnen. Deze campagne richt zich primair op potentiele leden in de jongste leeftijdsgroepen, jongens en meisjes jonger dan 7 en 9 jaar. Dit zijn veelal kinderen die nog niet eerder hebben gevoetbald en momenteel nog geen (team)sport bedrijven. Wil je gaan voetballen bij een gezellige familieclub met sportieve ambities, dan is dit het moment om je aan te melden. Naast de jongste jeugd richten we ons specifiek op Meidenvoetbal. Dit wordt steeds populairder en is daarmee de sterkst groeiende sport in Nederland. Deze beweging zien we bij UVV'40 terug in de forse toename van het aantal meiden onder de leden. In alle meidenteams, onder 15, 13, 11, 9 is voldoende ruimte om laagdrempelig met voetbal te starten. Help ons mee, door vrienden en vriendinnen te overtuigen. Doe mee met een (proef) training of aan de vriendinnendag in april.Vrouwen- en meidencommissie
Waarom een Vrouwen en meidencie? De Meidencie promoot vrouwen- en meidenvoetbal binnen UVV’40. Daarnaast zijn we naast de Jeugd- en Seniorenvoetbal de derde 'voetbaltak' van UVV'40. De organisatie is toegerust op de verdere groei en ontwikkeling naar circa 150 vrouwen- en meiden. We werken namelijk met een algemeen coördinator/ bestuurslid (afstemming bestuur), een technisch coordinator (afstemming TC) en aanspreekpunten per leeftijdsgroep. Zie ook organisatie.  


Meidenvoetbalacademie
Samen met WDS en Groenwit heeft UVV’40 een meidenvoetbalacademie Breda Girlz United opgericht. Dit naar aanleiding van de organisatie van het zo succesvolle WEURO2017. Laat de Oranjeleeuwinnen een nieuwe generatie inspireren!

De wens van UVV’40 is dat meiden, die meer ambitie hebben, bij de meidenacademie extra kunnen trainen (betere trainers) en spelen (selectieteam oefenwedstrijden/ toernooien). Alle meiden, die meer en beter willen, kunnen tegen een relatief lage vergoeding (€ 65,-) extra trainingen krijgen. Voor nieuws, zie onze facebookpagina of nieuwsberichten op deze website. Inschrijving is mogelijk als lid van UVV'40, Groen-Wit of WDS'19.
Visie Meidenvoetbal UVV'40
De visie van UVV’40 is dat meiden met verschillende wensen met plezier kunnen voetballen bij onze mooie familieclub. We hebben een passend aanbod voor meiden, die
  • recreatief willen voetballen (MO meidenteam)
  • prestatief willen voetballen (MO team en voetbalacademie selectieteam)
  • willen voetballen vanuit het perspectief van een toptalent (JO team, meiden voetbalacademie selectieteam en/of deltalent).
We willen meiden net zoveel aandacht geven als jongens. Daarom investeren we in goed opgeleide trainers op meidenteams en het opzetten van de meiden voetbal academie in samenwerking met andere verenigingen.

UVV’40 durft te kiezen voor meidenteams. Een selectie voor een JO11/13/15 team zal een uitzondering worden, alleen nog voor (top)talenten, die hun plek verdienen via selectie. Vanaf de MO11 bieden we prestatief meidenvoetbal, in een volwaardige KNVB meidencompetitie, op verschillende speelniveau’s. Voor degene, die meer en beter willen is er de meiden academie.

Indien een MO team niet mogelijk is in een leeftijdsgroep, dan worden meiden bij voorkeur per tweetal ingedeeld bij een JO team. UVV’40 is voorstander van een buddiesysteem voor meiden. Dat wil zeggen dat twee meiden elkaar steunen tijdens een seizoen, vooral in JO teams.

Principes indelen meiden in teams:
  1. Vanaf MO11 verplicht in een MO team, tenzij selectie voor een JO selectieteam;
  2. Indien een MO team niet mogelijk is dan bij voorkeur per tweetal in een JO team (net als bij JO9 en JO7);


Er zijn 5 teams ingeschreven bij de KNVB dit najaar: Vr1 (7tal), MO15 (11tal), MO13 (7tal), MO11 (7tal) en MO9 (6tal). Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de teams. Meld je snel aan via onze website als lid via de link lid worden of kom proeftrainen en meld je aan via meidenvoetbal@uvv40.nl
Terug naar boven