Meidenvoetbal

Plezier voorop

UVV’40 is een club waarbij plezier in voetbal voorop staat. En dat geld zeker voor de meiden. Gezellig samen trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen tegen andere meidenteams. We bieden een passend aanbod voor meiden, vanuit verschillende invalshoeken:

Meiden bij de meiden
Bij UVV'40 kan je vanaf je 6de jaar met meiden voetballen. Vanaf geboortejaar 2013 kan je starten als trainingslid bij het jongste meidenteam, de MO9-1 (meestal JO9-4M genaamd). Vanaf deze MO9-1 (geboortejaar 2011/2012) spelen de meiden in een 6-tal competitie tegen andere meidenteams. We bieden aankomend seizoen 2019-2020 de volgende teams:
 • MO9-1 zestal (wellicht een MO9-2)
 • MO11-1 achttal
 • MO11-2/ MO13-2 achttal
 • MO13-1 elftal
 • MO15-1 elftal
 • MO17-1 elftal
We selecteren niet in de meidenteams, maar delen de meiden in principe in op hun geboortejaar. Natuurlijk kijken we ook nog naar sociale aspecten (samen met een vriendin). In de onderbouw (MO9, MO11) is er een nauwe samenwerking met de JO teams, onder andere door deelname in de UVV’40 voetbalschool. Op deze wijze krijgen alle UVV’40 leden, meiden en jongens, via hun eigen team gedegen voetbalonderwijs van gediplomeerde trainers.

Gemengd met jongens

Als je wil kan je al vanaf je 5de jaar starten als trainingslid. Dit betekent wel dat je gemengd met jongens speelt in de JO6 trainingsgroep. Daarna kan je samen met een vriendin voetballen in de JO7 (viertal) of JO8 (zestal). Als je naast ambitie ook uitzonderlijk talent hebt zullen we in samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TC) bezien of je in aanmerking komt voor een jeugd selectieteam. Bij UVV'40 kan je lang gemengd spelen bij de jongens (zeker tot en met JO15-1 is het niveau hoog genoeg). We adviseren dan wel om af en toe extra te spelen in een meidenteam.

Ambities en nieuwe ontwikkelingen
UVV'40 heeft grote ambities met vrouwen- en meidenvoetbal:
 • We stimuleren meiden om zo vroeg mogelijk te starten met voetballen, vanaf 6 jaar meiden bij de meiden! Ook heel leuk en leerzaam is het om met een vriendin in de JO7 tot en met JO10 gemengd te voetballen tegen andere gemengde teams. Bij UVV'40 heb je iets te kiezen.
 • Alle teams JO7/MO9 tot en met JO12/MO11 trainen 1 x per week in de UVV'40 Voetbalschool. Daarnaast kan men nog optioneel een teamtraining doen (veelal met hulp van ouders).   
 • We investeren in goede trainers op juniorenteams om zodoende junioren behouden met een MO17 en MO19
 • We organiseren extra activiteiten, zoals Vriendinnendagen, Schoolvoetbaltrainingen, Clinics en Toernooien
 • We werken aan een ambitieus VR1, recreatief VR2 en VR30+ team  met bijbehorende begeleiding.
 • Vooralsnog ligt de focus op recreatief vrouwenvoetbal. Zo zijn we gestart met een trainingsgroep voor dames (trimvoetbal), die wekelijks op maandagavond traint (20.15 tot 21.30).
 • Om dit goed te kunnen faciliteren werken we ook aan verbeteringen van onze accommodatie, zoals kunstgras, 4de wedstrijdveld en extra kleedkamers.

Goed georganiseerd

Waarom een Vrouwen en meidencie? De Meidencie promoot vrouwen- en meidenvoetbal binnen UVV’40. Naast de Jeugd- en Senioren vormen we de derde 'voetbaltak' van UVV'40 familie. De organisatie is gericht op de verdere groei en ontwikkeling naar circa 150 vrouwen- en meiden. We werken met een algemeen coördinator/ bestuurslid (afstemming bestuur), een technisch coordinator (afstemming TC), hoofdtrainer(s) en algemene leden samen aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij onze familieclub met ambitie. Zie ook organisatie voor meer info over de leden van de commissie.
Geen wachtlijst! Girlz JOIN the family

Kom proeftrainen

Beleef het meiden- en vrouwenvoetval bij UVV'40. Meld je vrijblijvend aan via de weblink proeflid worden en kom gezellig proeftrainen. Of meld je aan voor een vriendinnendag of andere activiteiten (zie blok hieronder voor actuele activiteiten). Als je zeker wil zijn van een plek in een team (in het aankomende seizoen 2019-2020) dan s.v.p. aanmelden voor 15 mei.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar meidenvoetbal@uvv40.nl of ladies@uvv40.nl

Vrouwen en meiden activiteiten

Maandag 20 mei is er een proeftraining voor gezelige dames, die in een 7x7 wedstrijdgroep willen gaan spelen. Natuurlijk kan je ook meedoen als je... Meer >
 
Terug naar boven