• Beste UVV-ers,

  Het is bijna kerst en oud en nieuw. Dat is doorgaans een tijd van reflectie. Een tijd van terugkijken en vooruitkijken. 

 • Wat was het geweldig om – na 2 jaar corona - in 2022:

  • weer voetbalwedstrijden te spelen met onze vrienden en vriendinnen en met onze ouders en grootouders langs de lijn;
  • onze jongens en meiden weer samen plezier te zien hebben op voetbalkamp in Mol en met het sinterklaasfeest bij Jeugdland;
  • tijdens het openingsweekend weer iedereen te verwelkomen op Jeugdland na de zomervakantie;
  • derby weekends te organiseren samen met John en Annemiek van de Taveerne;

  Na 10 jaar voorzitterschap gaf Sander Schaepman in juli het stokje over aan Geert Beullens. Sander schreef in 2013 een manifest met als titel ‘UVV ’40, een familieclub met ambitie’ .

  Afgelopen seizoenen verdubbelden onze ledenaantallen, werd meidenvoetbal georganiseerd, kregen we een nieuw modern voetbaltenue met keukenkampioen als hoofdsponsor en verwezenlijkten we ons prachtig kunstgrasveld waardoor we altijd kunnen trainen en voetballen.

  De vereniging bloeit en is afgelopen seizoenen een vereniging van 55 teams en 700 spelende leden geworden! In 2023 starten we naast onze gekende activiteiten ook nieuwe initiatieven op zoals bijvoorbeeld cursus positief coachen, fysiotherapie op de club en ook een samenwerking met Deltalent voor de leeftijd O12 -O15.

  Net als vele andere sportverenigingen (van gelijke grootte), staat UVV’40 als vereniging ook voor enkele vraagstukken:

  • Hoe engageren we onze leden en ouders om zich vrijwillig en kosteloos in te zetten voor de vereniging door bijvoorbeeld mee het kerstzaalvoetbaltoernooi te organiseren of de website te onderhouden of mee te denken over sportiviteit en respect?
  • Hoe gebruiken we onze beschikbare accommodatie (wedstrijdvelden en kleedkamers) en voetbalmaterialen (ballen, hesjes, goals,…) efficiënt of hoe verduurzamen we onze veldverlichting of breiden we onze kleedkamers en materialenruimte uit?
  • Hoe engageren we onze leden en ouders om wedstrijden te scheidsen of trainingen te geven? Hoe ontwikkelen we scheidsrechters, trainers en coaches? Hoe zorgen we voor een goede doorstroming van de jeugdelftallen naar de senioren en ook naar ons eerste elftal?
  • Hoe houden we onze club financieel gezond met de stijging van energiekosten, meer vraag naar voetbalmaterialen, uitbreiding en verduurzaming van de accommodatie en de toenemende maatschappelijke trend om vrijwilligers ook te vergoeden?

  Om deze vraagstukken het hoofd te bieden, hebben we jullie (i) afgelopen week via e-mail gevraagd om via de app taakie jullie expertises en interesses aan te geven en (ii) nodigen we jullie uit op 14 januari 2023 op jeugdland in de Taveerne van:

  • 13.00 – 14.00 uur voor de leeftijden O6 – O12;
  • 14.30 – 15.30 uur voor de leeftijden O13 – O23;
  • 16.00 – 17.00 uur voor onze senioren.

  Afgelopen maanden hebben Geert Beullens, Anton van Opstal, Jeroen Bastiaanssen, Henk Schuiling en Michaël van Egeraat met input van vele leden het UVV’40 Kompas 2022-2025 geschreven. Tijdens de sessies op 14 januari willen we ingaan op dit kompas alsook op de resultaten van jullie antwoorden op de app Taakie. Graag willen we jullie input krijgen op de richting van onze vereniging voor de komende jaren en van gedachten wisselen hoe we dit samen kunnen realiseren.

  Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig 2023 en zien jullie graag terug in het nieuwe jaar op de Nieuwjaarsreceptie van Ulvenhout op zondag 8 januari bij de Pekhoeve/ Ulvenhout on ice vanaf 14.00 uur en natuurlijk op zaterdag 14 januari in de Taveerne.

  Geert en Anton