• Zaterdag 13 januari heeft onze MO20-1 geoefend met het voetballen als een Jong Dames 1 voetbalteam. De meiden konden rustig starten met bijkletsen in onze bestuurskamer onder het genot van een drankje en een gezonde lunch dankzij chef Jos Augenbroe. Daarna nam hoofdtrainer Silvian Diepstraten ze mee in de opstelling en strategie voor de wedstrijd tegen 't Zand Vrouwen1. Ook een jong damesteam, maar wel uitkomend in een damescompetitie. Ook voorzitter Geert Beullens gaf acte de presence en benadrukte het belang van een damesteam voor de vereniging UVV'40. We willen immers een club zijn voor iedereen; jong en oud, man en vrouw.  

    Zeven jaar geleden begonnen Henk Schuiling (coördinator Vrouwen & Meiden) en Marcel ter Hofstede (teamleider MO20-1), dankzij hun dochters aan dit avontuur in een zevental MO13-1. Na jarenlang bouwen aan een brede meidenafdeling staan we nu aan de vooravond van een dames 1. Doelstelling blijft om zoveel mogelijk meiden te behouden voor onze club en ze een gezellige voetbal zaterdag te bieden. Zo spelen de meiden inmiddels hoofdklasse MO20 en onderzoeken we het gewenste speelniveau voor volgend seizoen in een zaterdag damescompetitie. Belangrijk aandachtspunt is dat we spelers, die buiten Breda gaan wonen en studeren, aan de club willen binden. Het plan is om te werken met een vaste groep van 14-16 spelers, die wekelijks met elkaar trainen aangevuld met een groep van spelers van verdienste, die meedoen zonder wekelijks mee te (kunnen) trainen Zo willen we de groep zoveel als mogelijk bij elkaar houden en doorgroeien naar een jong dames 1. 

    De wedstrijd tegen het jonge en talentvolle VR1 't Zand bleek een goede testmatch. Ondanks voldoende kansen voor het 't Zand kwam ons enthousiaste team er een aantal keren gevaarlijk doorheen en werd zelfs beloond met een 1-0 voorsprong. Hierdoor nam de druk van het ‘t  Zand nog meer toe en wisten ze aan het einde van de eerste helft toch 3 keer het net te vinden. In de 2de helft speelde 't Zand de wedstrijd volwassen uit en wist UVV'40 de schade te beperken door goed keeperswerk met slechts 1 tegendoelpunt en een eindstand van 1-4. Al met al zag trainer Silvian Diepstraten veel potentie in zijn nog jonge en talentvolle ploeg tegen een iets oudere en meer ervaren tegenstander.