• UVV'40 maakt bekend dat het eerste elftal vanaf het nieuwe seizoen zal uitkomen op zaterdag in plaats van zondag. De beslissing is genomen tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering waarbij alle aanwezige leden unaniem instemden met de verandering.

  • De belangrijkste redenen voor deze verandering zijn het vertrek van veel eerste elftal spelers en het feit dat slechts één jeugdspeler de stap naar zondag wilde maken. De talentvolle jeugd van UVV'40 geeft de voorkeur aan zaterdag als speeldag en het bestuur van de club wil graag deze spelers de kans geven om door te stromen naar het eerste elftal.

    De vergadering werd voorgezeten door de voorzitter Geert Beullens, Kwartiermaker Voetbaltechnische zaken Jeroen Bastiaansen en penningmeester Anton van Opstal. Zij benadrukten dat deze beslissing in lijn is met het kompas van de club. UVV'40 wil terug naar een herkenbaar eerste elftal waar spelers voetballen die grotendeels hun jeugdopleiding bij UVV'40 hebben genoten. Door op zaterdag te spelen, hoopt de club weer binding te creëren tussen de jeugd en het eerste elftal.

    De beslissing om met het eerste elftal op zaterdag te gaan spelen in de vierde klasse is voor UVV'40 een nieuwe uitdaging en een kans om de jeugd te laten groeien. Het bestuur van de club is ervan overtuigd dat de zaterdag een waar feest wordt op Jeugdland voor heel Ulvenhout en omgeving en kijkt uit naar een succesvol seizoen.