• We hebben het allemaal kunnen volgen gisteravond tijdens de persconferentie. Weer worden verantwoordelijkheden neergelegd bij vrijwilligersorganisaties zoals onze voetbalclub. Vrijwilligers en bestuurders worden in een rol geduwd die niet alleen onwenselijk is maar nu ook praktisch onuitvoerbaar.

 • We zien ons al staan, op onze vrije zondagochtend, ruzie makend met een team waarvan 4 van de 13 spelers geen coronapas hebben. Onzinnig idee maar ook onuitvoerbaar!

  Ik heb overleg gevoerd met de voorzitters van de andere Bredase voetbalverenigingen. Wij nemen het standpunt in dat de voorgestelde maatregelen voor de voetbalclubs onuitvoerbaar zijn en hebben dit ook met de KNVB gedeeld. Die kiest dezelfde lijn als wij en zal in de loop van deze week met een standpunt komen.

  De Tweede Kamer zal vandaag 3 november een debat voeren welke nog van invloed kan zijn over de nieuwe maatregelen. Wij wachten dat voorlopig af. Voorlopig gaan wij NIET controleren en handhaven. Zo gauw er meer nieuws is en wellicht nieuwe richtlijnen zijn zullen wij dit ZSM communiceren via onze gebruikelijke kanalen.

  Namens het bestuur,
  Sander Schaepman, voorzitter UVV’40

 • 4/11/2021: KNVB juicht draai kabinet rond coronapas toe: 'Onmogelijke situatie voorkomen'

  De KNVB en NOC*NSF hebben donderdag positief gereageerd op het besluit van het demissionaire kabinet om de coronapas toch niet verplicht te stellen voor amateursporten in de buitenlucht. Het tonen van een toegangsbewijs is vanaf zaterdag alleen verplicht voor sporters en toeschouwers bij binnensporten.

  Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maakten twee dagen geleden nog bekend dat alle amateursporters én toeschouwers boven de achttien jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs moeten laten zien.

  Vanuit de sportwereld kwam veel kritiek, met name omdat handhaving een probleem kan worden. Ook de Tweede Kamer was woensdagavond tijdens een debat kritisch: een ruime meerderheid ziet niets in de maatregel voor de buitensporters. Daarop besloot Rutte de Kamer tegemoet te komen en de coronapas alleen verplicht te stellen voor de binnensporten.

  "Met deze uitkomst is voor bijna 3.000 voetbalverenigingen, 600.000 volwassen amateurvoetballers en duizenden vrijwilligers een werkelijk onmogelijke situatie voorkomen. Het eerdere plan was praktisch niet uitvoerbaar", schrijft de KNVB in een verklaring.

  "De huidige oplossing vraagt nog veel van het aanpassingsvermogen, maar buiten sporten blijft in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws, aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Het coronatoegangsbewijs zou daarom niet voor sportdeelname moeten gelden."